Holleeder-T-shirt uit de handel gehaald

GRONINGEN - Twee Groningse bedrijven hebben vrijdag besloten een 'Holleeder-T-shirt' uit de handel te nemen. Het gaat om een T-shirt dat verwijst naar het proces tegen Willem Holleeder en dat vorige week via internet in de verkoop werd gebracht.

Er was veel vraag naar dit kledingstuk, maar de initiatiefnemers kregen in de media kritiek dat ze commercieel gewin wilden halen uit het kledingstuk. "Het product is volgens te commercieel geworden, en dat was nooit de bedoeling", zo laat een van de bedrijven vrijdag weten.

Volgens beide bedrijven was het T-shirt uitsluitend ludiek bedoeld en bestemd voor klanten en zakelijke relaties.

Tapes

Het Holleeder-shirt was een initiatief van de bedrijven P&P Projects en het Communicatiebureau Open. Op het zwarte shirt staat de tekst 'THE ENDstra tapes', waarmee enerzijds werd verwezen naar de afloop van het proces en anderzijds naar de Endstra tapes.

Het shirt is bedacht onder de vlag van Seasonshirts. Dat werd anderhalf jaar geleden in het leven geroepen om klanten en zakelijke relaties van beide bedrijven elk kwartaal een creatief shirt te sturen waarbij een actueel thema wordt belicht.

Hobby

Beide partijen beschouwen Seasonshirts als een hobbyproject naast de reguliere werkzaamheden. Vorig jaar hadden zij veel succes met het 'Ivanovshirt', dat toen werd uitgebracht naar aanleiding van de recordregen gele en rode kaarten in de voetbalwedstrijd Portugal-Nederland op het WK in Duitsland.

Destijds werden beide bedrijven overspoeld met verzoeken om het shirt.

Tip de redactie