RIJSWIJK - De advocaat van Willem Holleeder, Jan-Hein Kuijpers, ontkent met klem dat hij zich bedient van een vertragingstactiek in het proces tegen zijn cliënt. Officier van justitie Koos Plooij suggereerde dat maandag bij de rechtbank.

"Dat is flauwekul", aldus Kuijpers. "Ik hoop dat Plooij gelijk heeft en dat Holleeder snel is genezen en snel het proces kan vervolgen. Maar de verwachting is gewoon anders", benadrukt de advocaat. "Ik spreek met de artsen van Holleeder. Als ik zeg dat de herstelperiode drie tot zes maanden in beslag gaat nemen, dan zeg ik dat op basis van de informatie van de behandelend artsen."

Kuijpers wil niet met een half herstelde Holleeder de strafzaak vervolgen. "Dat heeft geen zin", stelt de advocaat. "De medische situatie van Holleeder en de mening van de artsen zijn de enige factoren waardoor we ons laten leiden."

Klaplong

Volgens Kuijpers wordt Holleeder nog steeds in slaap gehouden. Ook kampt hij met een klaplong.

"Ik ben teleurgesteld dat Plooij juist in mijn afwezigheid heeft geopperd dat ik met een vertragingstactiek zou bezig zijn", zegt Kuijpers. "Nogmaals ik hoop dat Holleeder snel herstelt en we willen zo snel mogelijk verder. Het is altijd al onze intentie geweest om de zaak nu af te handelen."