Van oudsher is de Kop van Noord-Holland de vakantiebestemming bij uitstek voor gezinnen en families.

Je vindt er hippe, kindvriendelijke strandhuisjes, glamping-campings achter de duinen met alle faciliteiten en tijdens de talloze zomerevenementen in de Kop zijn er altijd speciale programma’s voor kinderen.

Een groot natuurgebied

De rust, de kust en de ruimte zijn zowel bij inwoners als bezoekers de meest gewaardeerde kenmerken van de Kop van Noord-Holland. Met als alles verbindende factor de prachtige en veelal ongerepte natuur. Goed voor honderden kilometers fiets- en wandelroutes door en langs oerhollandse steden en dorpjes en meer dan 30 km schoon zandstrand waar je nooit handdoek aan handdoek hoeft te liggen.

Met de kinderen op avontuur

Een korte of lange vakantie of een dagje uit in de Kop staat garant voor een grote ontdekkingsreis door de natuur voor de kinderen. Klimmen in de duinen, avontuurlijke kanoroutes, doe-, beleef en ontdektuinen, stoere marineverhalen of schatgraven op het strand. Exotische dierentuinen, oude verdedigingsforten in de duinen of een even leerzame als spannende tocht op de wadden.

Het hele jaar door

Niet alleen tijdens het zomerseizoen is de Kop van Noord-Holland een avontuurlijke bestemming. De steeds veranderende natuur zorgt in alle jaargetijden voor een eigen, unieke sfeer die blijft verrassen. Tot ziens in de Kop! 

Meer over de Kop van Noord-Holland vind je op ontdekdekop.nl.