Moeders liggen het vaakst wakker over de toekomstige financiën van hun kind. Terwijl vaders juist weer méér sparen voor hun kroost. Verder sparen Zuid-Hollandse ouders het fanatiekst, terwijl Friese ouders het minste opzij leggen voor de kinderen.

Moeders liggen door de crisis meer wakker over de financiële toekomst van hun kinderen dan vaders. Opvallend is dat juist de vaders weer meer opzij leggen voor de kinderen. Bovendien sparen zij gerichter: zij hebben vaker een streefbedrag in hun hoofd dan moeders.

Vetste spaarpot bij Zuid-Hollandse kinderen
De provincie Zeeland komt op de eerste plek als het om sparende ouders gaat: de provincie heeft met 97 procent het hoogste percentage sparende ouders van Nederland. In Overijssel is dit percentage het laagst. Ouders uit Zuid-Holland sparen weer het hoogste bedrag per maand, namelijk gemiddeld € 62. Friese ouders sluiten de rij met € 29 per maand.

Over het spaaronderzoek
Het spaaronderzoek van SNS Bank is in mei 2013 verricht door onderzoeksbureau Intomart GfK. Er is een vragenlijst over het thema sparen voor kinderen voorgelegd aan 1.985 Nederlandse ouders, die onderdeel waren van een representatieve steekproef.

Lees de belangrijkste facts & figures uit het onderzoek