Ondernemers Rob en Bianca Koese hebben deze week hun handen vol aan het uitpakken van kerstartikelen in hun winkel Candlelight in de Haarlemse Generaal Cronjéstraat. Na twee jaar lockdown precies in de dagen voor kerst, hebben ze besloten om eerder te beginnen met de verkoop van kerstartikelen.

In de winkel worden hoofdzakelijk kaarsen verkocht, maar ook Kerst- en sinterklaasartikelen zijn er het hele jaar te koop. Sinds deze week is de winkel compleet in kerstsferen en is de eerste pallet met nieuwe kerstartikelen binnengekomen.

Lockdowns tijdens Kerst

"Meestal ligt de piek met verkoop wel na Sinterklaas, maar we hopen nu toch alles wat naar voren te kunnen schuiven. Want ja, wat gaat er gebeuren deze winter? Ik hoop geen rare dingen deze keer", vertelt Rob. De afgelopen twee lockdowns rond de kerstperiode hebben er flink ingehakt bij zijn zaak.

Het was nog een flinke klus om een leverancier te vinden die de kerstspullen hartje zomer kan leveren, maar Rob heeft 'm gevonden en is blij met de spullen die hij binnenkrijgt. "We hebben kerststallen, sneeuwbollen, een kruik met kerstversiering, eigenlijk van alles."

Rob en Bianca hebben, ondanks het warme zomerweer deze week, toch wel wat aanloop van klanten in de winkel. "Ik heb al een leuk kerststalletje verkocht. En we hebben een hert bij de ingang staan die wat geluid maakt en we zien vaak dat kinderen dan spontaan kerstliedjes gaan zingen als ze dat zien."

Kerstmuziek

Voor Rob en zijn vrouw Bianca maakt de tijd van het jaar eigenlijk niet zoveel uit, ze zijn dol op alles wat met Kerst te maken heeft. "We hebben altijd kerstmuziek opstaan in de winkel en ik heb ook altijd wel een kerstshirt of overhemd aan. Het maakt mij niet uit dat het augustus is."