Het Openbaar Ministerie verdenkt Hadly van N. (31) van het doden van Dirk Zwitser met voorbedachten rade. De officier van justitie maakte tijdens een tussentijdse zitting bekend dat Van N. op 9 mei dit jaar van korte afstand een kogel door het hoofd van de 45-jarige Haarlemmer heeft geschoten.

Daarnaast wordt Hadly van N. ook verdacht van het in bezit hebben van een gasalarmpistool en munitie. Bij de pro-forma zitting was zowel de verdachte zelf als zijn advocaat niet aanwezig. De ex-partner van Dirk Zwitser en tevens moeder van hun twee kinderen, was wel naar de zitting in Alkmaar gekomen.

Dirk Zwitser werd op 9 mei dit jaar van korte afstand door zijn hoofd geschoten in de Beeksteeg in het centrum van Haarlem, nadat hij een ruzie probeerde te sussen. Een paar dagen later bezweek hij aan zijn verwondingen.

De ruzie op die bewuste avond zou zijn geweest tussen leden van een motorbende en een vrouw bij een huis in de Beeksteeg. Volgens bronnen van NH Nieuws zou de vrouw zijn geslagen en wilden leden van de motorbende haar meenemen.

Op dat moment kwam Dirk tussenbeide en werd hij kort daarna geraakt door een kogel in zijn gezicht. Een witte bestelbus, die betrokken zou zijn geweest bij de gebeurtenissen in de Beeksteeg, werd door de politie later aangetroffen in Zandvoort. Er zat toen niemand meer in.

De politie bevestigde later dat er inderdaad een melding was binnengekomen over een vrouw die zou zijn geslagen. Ook bevestigde de politie dat wordt onderzocht of er sprake was van een poging tot ontvoering. De eventuele betrokkenheid van motorclubs wordt meegenomen in het onderzoek.

Verdachte Hadly van N. werd op 15 mei aangehouden voor betrokkenheid bij de moord. Eerder werd al een 22-jarige vrouw aangehouden wegens betrokkenheid, maar zij werd later toch vrijgelaten.

Hadly van N., die geen vaste woonplaats heeft, is hoofdverdachte in deze zaak. Hij zit sinds zijn arrestatie in voorarrest en is onlangs onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Op 31 januari is de volgende zitting in deze zaak. De inhoudelijke behandeling is vermoedelijk pas in het voorjaar van 2022.