De nieuwe sporthal naast het voormalige HFC Stadion in Haarlem-Noord wordt vernoemd naar drievoudig olympisch schaatskampioen Yvonne van Gennip. Dat is de uitkomst van een verkiezing onder Haarlemmers.

De selectie van de nieuwe naam verliep in drie ronden. In de eerste ronde mochten inwoners van Haarlem zelf met namen komen, die vervolgens werden beoordeeld door een vierkoppige jury.

Die jury, bestaande uit sportwethouder Michel Rog, jeugdlid van VC Spaarnestad Nikki Biesbrouck, scholier Babs Koeman van het Schoter en de voorzitter van de wijkraad Sinnevelt Ria Luisini, kozen vier favorieten uit de inzendingen. Hier kon vervolgens door iedereen op gestemd worden.

In totaal werden er 2.121 stemmen uitgebracht. Yvonne van Gennip won het uiteindelijk van de namen: De Bavo Hal, Ed Koper Hal en de Sinnevelt Hal, naar de wijk waar de sporthal staat.

Hal wordt onder meer als volleybalstadion gebruikt

De bouw van de nieuwe hal is inmiddels in volle gang. Het sportcomplex, bestaande uit een grote hal en drie tribunes, zal de verouderde Beijneshal naast het station vervangen. De hal zal onder meer als volleybalstadion gebruikt gaan worden.

De nieuwe Yvonne van Gennip Hal is, als alles goed gaat, in december van dit jaar klaar en zal begin 2022 officieel geopend worden.