De GGD in de regio Kennemerland gaat vanaf half augustus vaccinatiecentra in Beverwijk en Uitgeest sluiten. Dat bevestigt de GGD na berichtgeving in huis-aan-huiskrant Rodi.

Eind september volgt het vaccinatiecentrum bij de Kennemer Sporthal in Haarlem. De locaties in IJmuiden en bij Schiphol blijven langer open. Deze locaties gaan waarschijnlijk vanaf half oktober en het einde van het jaar dicht.

Volgens GGD-directeur Bert van de Velden is de sluiting logisch, aangezien de vaccinatiepiek is bereikt. "Prikten we een paar weken terug nog meer dan 50.000 per week, nu ligt dat op ruim 30.000. Daarna valt het terug naar circa 8.000 per week", zegt Van de Velden. "Dat wil nog niet zeggen dat we er zijn, want er zijn nog steeds mensen die zich niet hebben laten vaccineren."

De GGD wil gerichter gaan vaccineren, bijvoorbeeld in wijken waar de vaccinatiegraad laag is. Daar worden mobiele vaccinatieteams en pop-uplocaties voor ingezet.

Volgens de GGD gaat de sluiting gepaard met een "dubbel gevoel". Zo is men aan de ene kant blij dat de klus erop zit, maar aan de andere kant betekent het dat er voor het personeel een nieuwe plek moet worden gevonden.

Het personeel dat bij de GGD in dienst is, wordt elders in de organisatie ingezet. De groep die via een uitzendbureau is ingezet, zal op zoek moeten gaan naar nieuw werk.