De Gedempte Oude Gracht in Haarlem is woensdagmiddag enige tijd afgesloten geweest vanwege twee gaslekkages. Dat gebeurde ter hoogte van de kruising met de Zuiderstraat.

De lekkages werden veroorzaakt door werkzaamheden aan de elektriciteitskabels. De straat en zijstraten werden uit voorzorg afgesloten. Voetgangers, fietsers en automobilisten werden weggestuurd of omgeleid. Het busverkeer mocht wel doorrijden.

Volgens een woordvoerder van de brandweer ging het om twee kleine lekkages, die met zand zijn afgedicht in afwachting van netbeheerder Liander. "De situatie was snel onder controle", aldus de woordvoerder.

Voor zover bekend zijn er geen gebouwen ontruimd. Ook een terras op de hoek van de Zuiderstraat, niet ver van het lek, kon gewoon worden gebruikt.

Opvallend was dat veel mensen de afzettingen negeerden. Fietsers en voetgangers gingen onder het rood-witte afzetlint door, tot ergernis van handhavers en politieagenten. Zij waren met te weinig mensen aanwezig om alles in goede banen te leiden.