Een op de drie huishoudens in Heemstede en Bloemendaal heeft moeite om de maandelijkse rekeningen te betalen, melden de gemeenten. De twee dorpen behoren tot de rijkste plaatsen van het land, maar ook daar zoeken mensen steeds meer hulp bij geldzorgen. Daarom gaan Heemstede en Bloemendaal samenwerken met de Nederlandse Schuldhulproute om inwoners met financiële problemen te helpen.

De coronacrisis hakt er bij gezinnen en ondernemers soms hard in. En voor veel van die mensen is het volgens de gemeenten niet altijd duidelijk waar ze terechtkunnen voor hulp bij geldzorgen. Volgens Schuldhulproute kunnen geldzorgen en zelfs schulden snel ontstaan bij bijvoorbeeld ontslag, relatieproblemen en/of ziekte.

Inwoners van Heemstede en Bloemendaal kunnen nu gebruikmaken van een test op Geldfit.nl. Door korte vragen krijgen ze inzicht in hun financiële situatie. De uitslag van de test bevat een persoonlijk advies. Vanaf nu ontvangen mensen ook een overzicht van hulp die beschikbaar is in hun gemeente, zoals lokale vrijwilligersorganisaties of gemeentelijke schuldhulploketten.

Ook ondernemers worden hard getroffen door de coronacrisis. Ondernemers in Heemstede en Bloemendaal kunnen nu terecht bij geldfitzakelijk.nl, melden de gemeenten.