Bij een grote vechtpartij op het strand van Zandvoort zijn woensdagavond twee gewonden gevallen. De politie heeft de groep uiteindelijk naar het station gedirigeerd, waar de ruziemakers dringend werd verzocht het kustdorp te verlaten. Twee verdachten uit Amsterdam zijn aangehouden, zij zitten nog vast.

Een politiewoordvoerder laat weten dat het rond 20.00 uur onrustig werd. Politie-eenheden uit de hele regio zijn naar het strand gestuurd. Ook werden er paarden ingezet. Volgens een getuige ging het toen nog om kleine opstootjes, maar dat veranderde al snel in grootschalig geweld.

De politie heeft uiteindelijk honderd tot honderdvijftig mensen naar het station begeleid. "We hebben een heel vervelende groep tussen de andere badgasten uitgefilterd", aldus de woordvoerder. Die personen zijn niet allemaal met elkaar op de vuist gegaan. "Maar er zijn wel handgemenen geweest."

Daarbij raakten meerdere mensen gewond door rondvliegend glas. Hoeveel mensen dat precies zijn, kan de politie niet zeggen. Wel dat ze 'lichtgewond zijn geraakt'. "Ze zijn allen ter plekke behandeld of naar de huisartsenpost gegaan. De verwondingen waren niet van dusdanige aard dat ziekenhuisbezoek nodig was."

Niet alleen het strand van Zandvoort werd schoongeveegd, ook in Bloemendaal kwam de politie in actie. "Daar hadden we te maken met een groep die daar feest aan het vieren was", legt een woordvoerder van de politie uit. "Het was gezellig, maar die sfeer sloeg om. Het werd wat vervelend, grimmig. Uit voorzorg is besloten om ook daar het strand rustig schoon te vegen en af te sluiten." Volgens de politie zou dat niet te maken hebben gehad met de ongeregeldheden in Zandvoort.