De politie heeft een persoon opgepakt in verband met de dodelijke schietpartij van zondag in de Beeksteeg in Haarlem. Het gaat om een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Bij de schietpartij werd een 45-jarige Haarlemmer neergeschoten. Hij overleed later aan zijn verwondingen.

Eerder is ook een 22-jarige vrouw uit Haarlem opgepakt, bevestigt de politie. Het is vooralsnog niet duidelijk wat haar rol precies is geweest.

Eerder lieten bronnen aan NH Nieuws weten dat leden van een motorclub betrokken waren bij de schietpartij. De aanleiding tot de schietpartij is nog onduidelijk. Uit nieuwe informatie blijkt echter dat er vermoedelijk een ontvoeringspoging voorafging aan de schietpartij.

Een vrouw zou gedwongen zijn om mee te gaan met een van de motorclubleden. Hierop ontstond een handgemeen, waar het inmiddels overleden slachtoffer tussen sprong. Het slachtoffer werd door een kogel in zijn gezicht geraakt.

Hoewel de politie nog niet kan bevestigen dat er ook daadwerkelijk sprake was van een poging tot ontvoering, bevestigt een woordvoerder dat dat scenario op dit moment wordt onderzocht.

Een witte bestelbus die betrokken zou zijn geweest bij het incident, werd eerder al door de politie aangetroffen in Zandvoort. De politie meldt nog niets over de daders.