Een zeventienjarige jongen en een achttienjarige man uit Haarlem zijn in de nacht van zaterdag op zondag beroofd en mishandeld in Santpoort-Noord en Velserbroek.

De zeventienjarige jongen fietste rond 23.50 uur met een vriend door de Hoofdstraat in Santpoort-Noord toen een groep van vijftien jongeren op hen afkwam.

De jongen werd vervolgens van zijn fiets getrokken en meerdere keren geschopt en geslagen. Ook werd hij beroofd van zijn persoonlijke bezittingen. De groep is hierna weggerend in de richting van de Wüstelaan.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat de jongen gewond is geraakt. "Hij is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde gelukkig niet mee naar het ziekenhuis", aldus de woordvoerder.

Rond 1.15 uur liep een achttienjarige man naar zijn fiets op de Dammersweg in Velserbroek toen een groep van zes tot acht jongeren op hem afkwam. Hij werd door de groep geschopt, geslagen en beroofd. Het lukte hem weg te rennen.

Het slachtoffer is nagekeken door het ambulancepersoneel, maar hoefde ook niet mee naar het ziekenhuis. De politiewoordvoerder laat weten dat hij wel verwondingen aan de mishandeling heeft overgehouden.

De berovingen lijken op elkaar, ook de plaatsen liggen niet ver bij elkaar vandaan. "We nemen dat zeker mee in het onderzoek", zegt de woordvoerder. "We gaan uitzoeken of de zaken iets met elkaar te maken hebben."