De tekst, 'Wie niet twijfelt, leert niet' werd zaterdag onthuld door burgemeester Jos Wienen en is een eerbetoon aan de Haarlemse schrijver Dirck Volckertszoon Coornhert.

Het idee voor een eerbetoon op de muren in Haarlem, komt van Haarlemmer Bas Kamps. De Haarlemmer zag hoe de Antwerpenaren hun schrijvers en dichters eren door hun teksten op muren af te beelden.

"Ik liep een keer door Antwerpen en ik verwonderde me over teksten die op een muur waren geschreven. Ik ging wat speuren en toen bleek het om werk van Willem Elsschot te gaan", aldus Kamps. Kamps stelde aan Stichting Literair Haarlem voor om het idee van de Antwerpenaren ook in Haarlem uit te voeren.

Karlijn Waterman van Literair Haarlem raakte direct enthousiast. En zo werd er op 15 april begonnen met het eerbetoon aan Coornhert in de Jansstraat. De schrijver, kunstenaar en oud-stadssecretaris van Haarlem woonde in de zestiende eeuw ook in diezelfde Jansstraat.

Kamps en Waterman hopen dat er nog vele muren zullen volgen na de Jansstraat. "Naast teksten van Coornhert kun je bijvoorbeeld denken aan teksten van Nicolaas Beets, maar ook van hedendaagse schrijvers en dichters zoals Willemien Spook en Sylvia Hubers, of natuurlijk Harry Mulisch."