Het bestuur van Stichting Beeldverhaal Nederland heeft, in overleg met de betrokkenen, definitief besloten Stripdagen Haarlem te verplaatsen naar 3 tot en met 12 juni 2022.

Het bestuur heeft meerdere redenen om het evenement niet te laten doorgaan. Zo is het nog steeds niet duidelijk hoe de coronasituatie er over een paar maanden uitziet. "Stripdagen Haarlem is een veelomvattend festival en dat willen we graag zo houden", vertelt het bestuur in een verklaring.

In de huidige situatie is het niet te zeggen hoe het evenement in 2021 volgens de coronamaatregelen eruit moet komen te zien. Het bestuur is daardoor bang te veel te moeten inleveren op de uitgangspunten van het festival.

Ook zijn de komst en veiligheid van buitenlandse gasten, van wie een aantal een expositie zou inrichten, nog steeds in het geding.

Alle ideeën en plannen worden naar volgend jaar meegenomen. Dat geldt ook voor het festivalthema Wereldbouwers. Ondertussen zitten de organisatoren niet stil en broeden ze op mogelijkheden om 2021 niet helemaal striploos te laten verlopen.