De politie heeft woensdagavond een twintigjarige man aangehouden die wordt verdacht van een rol bij de rellen in Haarlem van afgelopen maandag. De politie vermoedt dat de verdachte betrokken is bij de mishandeling van een fotojournalist, die werd bekogeld met een steen.

De man werd door de recherche herkend op camerabeelden. Of de verdachte daadwerkelijk een rol heeft gehad bij de mishandeling van de fotograaf wordt onderzocht.

De fotograaf werd geraakt toen hij verslag deed van de ongeregeldheden in Haarlem Schalkwijk, waar rond de zeventig jongeren onder meer straatmeubilair vernielden, brand stichtten en politie met vuurwerk en stenen bekogelden.

Nadat de fotograaf de steen op zijn hoofd had gekregen, zocht hij dekking bij een ME-bus. De fotograaf is zonder ernstige verwondingen weggekomen.

In Schalkwijk werden maandagavond zo'n veertien betrokkenen van de rellen opgepakt. De meesten worden verdacht van openlijke geweldpleging, sommigen van het oproepen tot rellen. Ook dinsdag en woensdag zijn in Haarlem enkele verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij de rellen.