Een dierenwinkel aan de Amsterdamstraat in Haarlem is maandagavond overvallen. Een medewerker van de winkel werd met een mes bedreigd. De politie is nog op zoek naar de dader.

De man kwam de dierenwinkel rond 18.00 uur binnenvallen. De medewerker stond op dat moment in de winkel achter de balie en was aan het opruimen.

"Toen ik me omdraaide stond hij daar met een mes en een plastic Albert Heijn-tas. Ik moest het geld uit de kassa in de tas doen", aldus de medewerker. Intussen bedreigde de man haar met een mes. Nadat ze het geld in de tas had gedaan, verliet de overvaller de winkel meteen.

Dinsdag stond de medewerker gewoon weer in de winkel. Hoewel niemand gewond raakte, is de impact van de overval groot. "Ik krijg slachtofferhulp en praat met veel mensen, maar ik ben er vandaag wel, want je moet door. Als je thuis gaat zitten, dan ga je angst creëren."

De dader is volgens haar een getinte man met zwarte kleren en een bril. Hij sprak Nederlands met een accent. De politie onderzoekt de zaak.