Een Haarlemmer is in de nacht van dinsdag op woensdag in zijn woning aangehouden omdat hij kort daarvoor bij een ongeluk betrokken zou zijn geweest en ondanks zijn verwondingen de komst van de hulpdiensten niet afwachtte.

Een getuige zag rond 21.50 uur een Jaguar, met vermoedelijk drie inzittenden, met hoge snelheid tegen een lantaarnpaal op de Spaarndamseweg rijden.

De gealarmeerde politie trof echter maar één inzittende aan. De 33-jarige zwaargewonde man werd overgebracht naar het ziekenhuis, waarna de politie op zoek ging naar de identiteit van de andere inzittenden.

Omstanders bleken een van de op de vlucht geslagen inzittenden te hebben herkend en gaven de politie zijn adres door. Toen agenten daar poolshoogte gingen nemen, troffen ze een gewonde man aan. De 38-jarige Haarlemmer werd daarop aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Omdat het niet goed met hem ging, moest hij alsnog naar het ziekenhuis.

De derde inzittende van de gecrashte auto is nog niet gevonden. Het gaat volgens de politie om "een man met een donkere huidskleur" die een grijs trainingspak droeg. Wie informatie over hem heeft, of getuige is geweest van het ongeluk of de nasleep ervan, wordt gevraagd die informatie met de politie te delen.