Bij het kantoor van de Regionale Dierenambulance Haarlem en Omstreken is in de nacht van zondag op maandag ingebroken, mogelijk door een bekende. Net als vorig jaar november is er ook nu weer een paar duizend euro verdwenen.

Een rechercheur onderzocht maandagochtend de braaksporen in het kantoor aan de Willem de Pijperstraat in Haarlem. Beveiligingscamera's hebben vastgelegd hoe de dieven rond 1.30 uur inbraken.

"De ochtendploeg trof maandagochtend de vernielingen aan in het kantoor", zegt medewerker Wil van Bentem. In de voordeur was een sleutel achtergelaten. "Mogelijk is het een bekende geweest die een sleutel had of een kopie heeft laten maken."

Van Bentem gaat er daarom van uit dat iemand uit de directe omgeving meer weet van de inbraak. "Dat is heel vervelend, want dat geeft een wantrouwend gevoel." De daders wisten ook precies waar ze moesten zijn, gezien de braaksporen en welke kasten er zijn opengemaakt.

"Alles bij elkaar komen we op ongeveer 4.000 euro aan schade uit", zegt Van Bentem. Uit een kluis is ongeveer 2.000 euro gestolen. "We zijn afhankelijk van donaties en dan is dat natuurlijk heel veel geld. We betalen er dierenvoer van, het onderhoud aan de auto's, de huur van het pand. We leven van deze inkomsten eigenlijk."

Jaar eerder 1.500 euro gestolen

Iets meer dan een jaar geleden werd er ook 's nachts ingebroken in het kantoor. De dader of daders zijn er toen met 1.500 euro vandoor gegaan. Dankzij de hulp van donateurs kwam de Haarlemse Regionale Dierenambulance de klap toen te boven.

De politie heeft alle sporen in het kantoor onderzocht en gaat de camerabeelden nog verder bestuderen. Ook vindt er nog een buurtonderzoek plaats.