De brandweer heeft de gesloten coronateststraat in de Waarderpolder onderzocht en er worden nu afzuigkappen geïnstalleerd om het probleem met de uitlaatgassen van auto's op te lossen. Waarschijnlijk kan deze locatie dinsdag weer open.

De overdekte teststraat werd zondag gesloten nadat er een CO-melder afging die de hoeveelheid koolmonoxide in een ruimte meet. De geplande testafspraken werden direct verplaatst naar de teststraat in Vijfhuizen. Het lukte de GGD niet om iedereen goed te bereiken, waardoor er maandagochtend toch nog wat mensen voor een dichte deur in de Waarderpolder stonden.

Afspraken verzet

"We hebben 57 afspraken verzet naar Vijfhuizen", vertelt Harm Groustra, woordvoerder van de GGD Kennemerland. In Haarlem kunnen zo'n zeshonderd mensen per dag getest worden en in Vijfhuizen ligt de capaciteit een stuk hoger. Daar kunnen zo'n zestienhonderd tests per dag worden afgenomen.

De winterteststraat van de GGD in de Waarderpolder, is een grote loods waar de auto's in een U-vorm doorheen worden geleid. Na onderzoek van de brandweer blijkt dat er te veel uitlaatgassen in de hal blijven hangen, waardoor de CO-melder is afgegaan. De afzuigkappen moeten het probleem oplossen.