De onlangs geopende teststraat in de Haarlemse Waarderpolder is zondag gesloten nadat een koolmonoxidemelder is afgegaan. Tests die zondag en maandag op de planning stonden, zijn verplaatst naar Vijfhuizen. Dat bevestigt een woordvoerder van de GGD aan NH Nieuws.

"Er is een CO-melder afgegaan, en op basis daarvan wordt vandaag onderzocht of er extra ventilatie moet komen, of dat er een andere route door het gebouw moet worden ingesteld", zo laat de GGD weten.

Volgens de woordvoerder zijn er geen giftige stoffen gemeten, maar komt de melding waarschijnlijk door de grote hoeveelheid auto's die met draaiende motor in het gebouw stonden. Daarom wordt onderzocht of er een andere route door de hal moet worden gevonden, waardoor de wachtrij meer in de buitenlucht staat.

Mensen die zondag en maandag een testafspraak gepland hadden, zijn via de mail op de hoogte gebracht. Alle tests zijn automatisch verplaatst naar het EXPO-centrum in Vijfhuizen, waar een grote teststraat staat.

De teststraat in de Waarderpolder is pas sinds afgelopen donderdag open. De Haarlemse teststraat is verhuisd omdat medewerkers het te koud kregen bij de oude testlocatie bij de IJsbaan. Bij het aankondigen werd gecommuniceerd dat er bewust voor een overdekte locatie is gekozen, omdat dit beter bestand is tegen het weer in het najaar.

Naar verwachting gaat de teststraat in de Waarderpolder dinsdag weer open. Hoeveel mensen gedupeerd zijn, is nog niet duidelijk.