In een woning aan de Prins Bernhardlaan in Haarlem is in de nacht van dinsdag op woensdag een vuurwerkbom naar binnen gegooid. Het is al de derde keer in een paar dagen tijd dat het huis doelwit is. Er was niemand aanwezig in de woning tijdens het ongeval.

Een van de directe buren zat rond 1.00 uur achter zijn computer toen hij "een enorme knal" hoorde. "Ik zag overal glas op de grond en de gordijnen waren aan het smeulen. Ik heb aangebeld, maar er was niemand thuis. Daarna heb ik de politie gebeld."

De politie heeft de bewoner van de woning gesproken. Die verbleef tijdens het ongeval op een ander adres. Het is niet bekend of hij terugkeert naar zijn woning.

Een andere buurman vertelt dat er al twee keer met stenen tegen de ramen is gegooid. Eén keer lukte het om de steen naar binnen te krijgen. Volgens hem stonden er zondagavond jongeren voor de woning die ergens verhaal over kwamen halen. Agenten zouden ze weg hebben gestuurd, hoewel de politie dit niet kan bevestigen.

Uit het verhaal van een buurman valt op te maken dat er op Facebook een lastercampagne over de bewoner heeft gestaan. De politie bevestigt dat er "onverkwikkelijke zaken gebeuren". Meer kan een woordvoerder daar niet over kwijt. "We nemen alle informatie mee in het onderzoek. We beschouwen het als een ernstig feit wat er bij de woning is gebeurd."