De Zandvoortse reddingsbrigade beeft besloten dit winterseizoen geen lessen zwemmend redden aan te bieden aan jeugdleden. Het schrappen van de lessen heeft te maken met de coronamaatregelen.

Zo'n zestig tot honderd Zandvoortse jongeren kunnen hierdoor geen lessen volgen. De docenten hebben er volgens Ernst Brokmeier van de reddingsbrigade alles aan gedaan om de lessen door te laten gaan.

Bij het wedstrijdbad van Center Parcs zijn er vanwege coronaregels voor de jonge redders geen kleedkamers en ook geen douches beschikbaar. "We hebben enorm gepuzzeld om het toch voor elkaar te krijgen, maar het ging niet. Misschien zijn de lessen nog mogelijk in het voorjaar, mochten de coronaregels minder streng zijn."

De enige optie was om slechts een deel van de kinderen te laten zwemmen, maar daar wilde de reddingsbrigade niet aan beginnen. Oefenen in buitenwater als de Noordzee of het Wed is ook geen optie. "Dat is in de winter te koud."

Het gevolg van de beslissing voor de reddingsbrigade is lastig in te schatten, meent Brokmeier. "Normaal gesproken stromen de oudere kinderen door naar de jeugdopleiding op het strand. En we hebben geen nieuwe instroom. We hopen dat het enthousiasme blijft bij de jongeren en dat we volgend jaar weer kunnen beginnen."