Een aantal Haarlemse jongeren is onder de indruk van hun ontmoeting met koning Willem-Alexander. De koning bezocht Haarlem dinsdagochtend vanwege het mentorproject Time2Shine van Bedrijf en Samenleving. "Hij stelde veel vragen en ik vond het allemaal best spannend", aldus Babou, een van de jongeren die aan het project meedoet.

Dinsdag om 10.00 uur vertelde directeur Marijke Aukema van Bedrijf en Samenleving in het pand van de Haarlemse Sociëteit Vereeniging dat er een verrassing aan zat te komen: "De koning komt."

"We hebben het bewust geheim gehouden, anders zouden ze allemaal erg zenuwachtig worden", aldus Aukema. "Maar het moest eerlijk gezegd ook vanuit het oogpunt van veiligheid."

Babou, die uit Gambia komt en inmiddels een aantal jaren in Haarlem woont, is een van de deelnemers van Time2Shine. Hij mocht samen met zijn mentor Atin Choenni als eerste met de koning spreken. Koning Willem-Alexander luisterde naar hun verhalen en schoof daarna bij drie andere duo's aan.

Voor het project Time2Shine worden Haarlemse ondernemers gekoppeld aan jongeren uit de regio, die door tegenslagen een helpende hand kunnen gebruiken. Zo krijgen ze bijvoorbeeld hulp bij het vinden van huisvesting of de voorbereiding van sollicitatiegesprekken.

Het project won in juli een Appeltje van Oranje, een prijs voor succesvolle sociale initiatieven. Het koninklijk paar is het beschermpaar van het Oranjefonds, dat de Appeltjes van Oranje uitreikt.