De Introweek voor nieuwe studenten in Haarlem zal deze zomer online plaatsvinden, vanwege de coronacrisis. De 'echte' Introweek gaat niet door.

"We wilden de studenten niet teleurstellen door het op het laatste moment af te zeggen. Dus hebben we snel besloten geen Introweek te doen en een back-upplan te bedenken", vertelt voorzitter Britt Jansen van de Introcommissie.

Tijdens de Introweek maken de jongeren kennis met de stad. Normaal gesproken nemen leden van de vijf studentenverenigingen in Haarlem en 't Haerlems Studenten Gildt een paar honderd eerstejaars aan de hand.

Nu biedt de Introcommissie op drie dagen online een programma aan. "Daarnaast zijn de afzonderlijke studentenverenigingen nog bezig met het organiseren van activiteiten. Ik denk dat de studenten wel begrijpen dat het dit jaar anders moet gaan. Ik hoop dat ze toch enigszins kunnen kennismaken met Haarlem."

De nieuwe lichting studenten kan een pubquiz en twee concerten online volgen. Er zijn ook een paar activiteiten bij 't Haerlems Studenten Gildt, zodat er toch wat fysieke kennismaking is.