Jongeren hebben zondag twaalf uur lang gelivestreamd om geld in te zamelen voor een horecagedeelte bij Skatepark Haarlem in de Waarderpolder. De horeca zorgt volgens hen voor meer gezelligheid en biedt ouders een plek om op hun kinderen te wachten als zij skateles hebben.

"Het lijkt ons tof om een livestream van twaalf uur te organiseren. Tijdens de stream werd er gekookt en die maaltijden kun je als kijker bestellen. De opbrengst hiervan gaat naar de horeca", zei Cecile, een van de initiatiefnemers van de livestream, eerder.

Ook waren er allerlei acts zoals een aerobicsles, schilderen met Bob Ross en het opeten van één kilo huzaren. Tijdens de livestream was er voor de kijker een doneerknop in beeld. Er is in elk geval ruim 1.000 euro opgehaald.

Skatepark Haarlem moet niet alleen een plek worden waar jongeren kunnen skaten, er moet in de toekomst ook skateles worden gegeven. "Het Skatepark zit in de Waarderpolder", zegt Thomas Adamidis, de initiatiefnemer van het park. "Als we hier straks lessen geven, kunnen de ouders van kinderen nergens zitten, daarom willen we graag een eigen horecaplek om hen een kopje koffie aan te kunnen bieden."

De twintigjarige Adamidis, die vanaf zijn vijftiende bezig is om het skatepark te realiseren, vindt zo'n plek om nog even na te borrelen ook belangrijk voor de sfeer tussen de skaters. "Dat zien we bij andere skateparken ook, maar we moeten straks huur gaan betalen. Dat lukt zeker niet alleen met entreegeld."