Bioscoop Pathé in het centrum van Haarlem maakt zich op voor de heropening op maandag 1 juni. Omdat er maximaal dertig bezoekers per film naar binnen mogen, wordt het publiek binnen de bioscoopzalen zo goed mogelijk verspreid.

De bioscoop werkt niet met een vaste 'plattegrond' voor de beschikbare stoelen in de zaal. Daarom zal het vaak even puzzelen zijn om iedereen tevreden en vooral veilig naar de film te laten kijken.

"Dat heeft ermee te maken dat we niet altijd met dezelfde samenstelling van publiek te maken hebben", zegt manager Laura Kramer. "Bij de ene film komen bijvoorbeeld meer gezinnen, die bij elkaar mogen zitten, dan bij de andere film."

In samenspraak met de bezoeker bepaalt de medewerker van Pathé waar de mensen mogen gaan zitten. De medewerker checkt het toegangskaartje, maar pakt het niet aan.

De bioscoop heeft nog meer voorzorgsmaatregelen genomen. "Verkoop van de tickets gaat alleen online. Dan wordt ook meteen de eerste gezondheidscheck gedaan", zegt Kramer. "We vragen de bezoekers niet langer dan een kwartier van tevoren aanwezig te zijn in de bioscoop."

Op de dag van de film krijgt de bezoeker een mail waarin nogmaals naar de gezondheidstoestand wordt gevraagd. Eenmaal in de bioscoop wordt inkomend en uitgaand publiek van elkaar gescheiden door verschillende routes, zodat niemand elkaar tegemoet komt lopen.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.