Een veertigjarige man is woensdagochtend opgepakt nadat hij gereedschap had gestolen uit een bestelbus op de Bankastraat in Haarlem. De man werd op heterdaad betrapt, ging er vandoor en verstopte zich in een woning boven de winkels aan de Generaal Cronjéstraat.

Uit een bestelbus, vermoedelijk van een aannemer of klusjesman, werd het gereedschap gestolen. De eigenaar van de bus zag het gebeuren en betrapte de man op heterdaad.

De verdachte liet zijn scootmobiel staan en ging er rennend vandoor. Via een Burgernet-melding werd een signalement uitgestuurd. De man werd al snel gezien.

Het werd duidelijk om wie het precies ging en daardoor kon de verdachte in het systeem worden opgezocht. Het bleek dat er een adres bekend was waar de man twee weken eerder naar binnen was gegaan.

De politie kwam rond 7.30 uur naar het adres aan de Generaal Cronjéstaat om de man te zoeken. Volgens een ooggetuige werd er een stormram gebruikt om de deur open te maken.

De Haarlemmer werd in het appartement aangetroffen en is meegenomen naar het politiebureau. Ook lag er allerlei, vermoedelijk gestolen, gereedschap in het huis.