Het Wethouder van Gelukpark en het park Caprera in Bloemendaal zijn gesloten om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

De gemeente heeft juist deze parken gesloten, omdat de gebieden vaak worden gebruikt als uitwijkmogelijkheid voor het strand. Met het afsluiten wil het college voorkomen dat ook hier risicovolle situaties ontstaan.

De burgemeester is sinds deze week door het Rijk gemachtigd om gebieden af te sluiten waar situaties kunnen ontstaan waarbij meer dan drie mensen te dicht bij elkaar komen te staan.

Dranghekken, borden en rood-witte linten moeten bezoekers tegenhouden. Hoelang de parken voor wandelaars worden afgesloten, hangt af van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.