Vanwege de nieuwe maatregelen die maandagavond werden aangekondigd, zijn ook de Haarlemse Stripdagen en het optreden van De Grootste Band van Nederland afgelast.

De Haarlemse Stripdagen, een tweejaarlijks festival, zullen verplaatst worden naar volgend jaar.

En ook het optreden van De Grootste Band van Nederland, dat op 7 juni op de Botermarkt zou optreden in verband met de 775e verjaardag van de stad, moet uitgesteld worden.

Waarschijnlijk vindt het evenement plaats in september of oktober. Initiatiefnemer Alain Timmers vertelt het in een video uit aan alle vijfhonderd muzikanten, die van over de hele wereld naar Haarlem zouden komen.

Eerder werd al bekend dat Bevrijdingspop in de Haarlemmerhout werd afgelast. Ook de Honkbalweek gaat deze zomer niet door.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.