Vanwege een dringend verzoek van de Zandvoortse burgemeester David Moolenburgh zijn er zondag geen viskarren en venters bij het strand, zo meldt het Haarlems Dagblad.

Ondanks een eerdere oproep van de burgemeesters van Zandvoort en Bloemendaal om niet naar het strand te komen vanwege de maatregelen rondom het coronavirus, was het zaterdag toch erg druk op het strand.

Nu de standplaatshouders bij het Zandvoortse strand niet mogen uitrijden, hoopt de burgemeester bij te dragen aan minder drukte.

"Het is van cruciaal belang dat iedereen zich aan de regels houdt en kan houden om de verspreiding van het coronavirus te beheersen. Een afstand van 1,5 meter verkleint het besmettingsgevaar enorm. Wanneer de stranden zo vol lopen als vandaag is het aanhouden van deze afstand moeilijk", meldde burgemeester Moolenburgh zaterdag al via een persbericht.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.