Twee maaltijdbezorgers van achttien en twintig jaar oud zijn zaterdag en zondag op straat beroofd in Haarlem. De politie is nog op zoek naar de daders en zoekt ook getuigen.

Het eerste incident gebeurde zaterdag rond 19.15 uur op de Edward Jennerstraat. Op het moment dat het slachtoffer zijn scooter parkeerde voor de woning waar hij de maaltijd moest bezorgen, werd hij van achteren bij zijn keel gegrepen. Een ander persoon kwam voor hem staan en stal onder meer zijn portemonnee.

Het tweetal vluchtte daarna in de richting van de Professor Donderslaan. Ze zijn vermoedelijk tussen de zestien en achttien jaar oud. Volgens de politie hebben ze beiden een lichtgetinte huidskleur en droegen donkere kleding. Een van hen zou zijn haar aan de zijkanten opgeschoren hebben. De ander viel op vanwege zijn slotjesbeugel.

De dag erna werd een twintigjarige pizzabezorger op een soortgelijke manier in dezelfde straat beroofd van haar portemonnee. Dit gebeurde rond 20.15 uur. Een van de verdachten deed een hand over de mond van het slachtoffer, terwijl een andere verdachte haar zakken leegmaakte. De derde verdachte stond op de uitkijk. Na de beroving is het drietal gevlucht richting winkelcentrum Schalkwijk. Het signalement van de verdachten komt overeen met dat van de berovers van zaterdag.

Mensen die meer weten over één of beide incidenten, worden opgeroepen om contact op te nemen met de politie.