Een 37-jarige buschauffeur uit Zaandam is zondagmiddag tijdens haar werk achtervolgd en daarna mishandeld. Ze kreeg bij de halte aan de Wilhelminastraat in Haarlem een klap in het gezicht van een agressieve man. De politie is op zoek naar de dader.

De buschauffeur reed zondag rond 15.45 uur weg bij station Haarlem. Op dat moment kwam een man aanrennen die nog meewilde. Omdat hij te laat was, liet de vrouw hem niet instappen.

Dat schoot de man in het verkeerde keelgat. Hij stapte op zijn vouwfiets en achtervolgde de bus. Bij de eerstvolgende halte aan de Wilhelminastraat stapte hij in de bus, sloeg de vrouw in haar gezicht, stapte weer uit en ging er op zijn fiets vandoor richting de Tempeliersstraat.

De buschauffeur is nagekeken in de ambulance, maar heeft geen ernstig letsel. Wel is ze "enorm geschrokken", zo laat een politiewoordvoerder weten. "Dit is voor ons ook een zogeheten 'hoge impact-zaak'. We hebben inmiddels ook beelden van het incident en willen deze man zo snel mogelijk opsporen."

In een maandagmiddag verspreide Burgernet-melding wordt gesproken van een lichtgetinte man met een bril.