Een achttienjarige jongen uit Haarlem is in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond geraakt nadat hij twee keer op zijn hoofd werd geslagen met een koevoet op de Vilniusstraat in Haarlem.

Het slachtoffer fietste rond 2.00 uur in de richting van de Engelandlaan. Op het voetpad zag hij een jongen lopen die hij passeerde. Plotseling voelde hij een harde klap tegen de zijkant van zijn hoofd.

Toen hij zich omdraaide, zag hij dat de jongen een koevoet in zijn hand had. De verdachte sloeg hem vervolgens nog een keer. Het slachtoffer viel tegen het hek, liet zijn fiets achter en ging er rennend vandoor. Zijn belager rende nog achter hem aan, maar na enkele honderden meters gaf hij het op.

Later die nacht kregen agenten een melding dat op een parkeerplaats aan de Engelandlaan autoruiten van zes geparkeerde auto's waren ingeslagen. Er waren geen waardevolle spullen uit de auto's gestolen.

De politie onderzoekt of er een verband is tussen de twee incidenten. De jongen met de koevoet is rond de zeventien jaar oud en heeft een slank postuur. Hij heeft een licht getinte huidskleur en is ongeveer 1,75 meter lang. Hij droeg een zwarte jas, grijze broek en donkere pet. Ook heeft hij kort, krullend haar.

De politie roept getuigen op zich te melden. Hoe het nu met het slachtoffer gaat, is niet bekend.