Haarlem gaat 70.000 euro per jaar meebetalen aan de extra nachttrein die vanaf 15 december in het weekeinde zal rijden tussen de stad en Amsterdam.

Woensdag maakte de NS bekend dat de extra treinverbinding er zou komen.

De nachttrein, die vanaf 15 december wordt ingezet, zal vanaf ongeveer 3.00 uur in beide richtingen rijden. Om 3.15 uur gaat een trein van Haarlem naar Amsterdam. Om 3.50 uur vertrekt dan de laatste trein vanuit Amsterdam naar Haarlem, die daar iets na 4.00 uur aankomt.

De trein is een aanvulling op de huidige dienstregeling. Momenteel vertrekt de laatste trein van Amsterdam naar Haarlem om 2.50 uur en andersom om 1.58 uur.

Heen- en weerrit

De gemeentelijke bijdrage aan de nieuwe nachtelijke treinverbinding is 30.000 euro per jaar voor de exploitatie van de treinen. Dit bedrag is twee keer hoger dan bij de huidige nachtverbinding omdat de NS verwacht dat het minder inkomsten genereert omdat de trein op het latere tijdstip leger zal zijn.

Bij de uitbreiding van het nachtnet wordt extra beveiliging ingezet om eventuele overlast te voorkomen. De inzet van deze beveiliging kost Haarlem 40.000 euro per jaar.