Om te vieren dat Haarlem 774 jaar geleden stadsrechten kreeg, zijn er tot en met zondag allerlei activiteiten in de stad. Wij zetten de leukste op een rij.

Stadswandeling in Archeologisch Museum

In het Archeologisch Museum kun je op vrijdag de zogeheten escape game Haarlem Heist spelen.

Op zaterdag neemt een middeleeuwse stadsgenoot genaamd Cornelis mensen mee op een stadswandeling. Ook is er die dag een middeleeuws feest in het museum, met allerlei activiteiten voor kinderen.

Op zaterdag presenteert stadsarcheoloog Anja van Zalinge het nieuwe boek Zesduizend jaar Haarlem tijdens een besloten bijeenkomst. Het boek schetst de geschiedenis van de stad aan de hand van archeologische vondsten.

Burgemeester in Noord-Hollands Archief

In het Noord-Hollands Archief zijn zaterdag originele perkamenten met de stadsrechten te zien. Om 11.00 uur snijdt burgemeester Jos Wienen taart aan voor alle Haarlemmers die zin hebben om mee te vieren.

Op zondag organiseert het archief een familiedag, met een speurtocht en theatervoorstellingen.

Tentoonstelling in Museum Het Dolhuys

Hoewel museum Het Dolhuys tijdelijk gesloten is vanwege restauratie, houdt het zaterdag een open dag. Iedereen is welkom tussen 14.00 en 17.00 uur voor een pop-uptentoonstelling met verhalen van zeven oud-bewoners en oud-medewerkers.

Ook zijn er rondleidingen in het gebouw. Daarbij wordt aandacht besteed aan recente ontdekkingen, zoals een middeleeuwse muurschildering, een beerput en eeuwenoude skeletten.