De ANWB denkt dat het boerenprotest bij het provinciehuis in Haarlem maandagochtend voor grote problemen kan zorgen in de ochtendspits. Vanuit zowel Friesland als Texel zullen boeren per trekker naar Haarlem afreizen.

De organisatie verwacht dat er tussen de twee- en driehonderd trekkers op de Noord-Hollandse snelwegen zullen rijden.

Het gaat om twee afzonderlijke stoeten. Vanaf 6.00 uur rijden Texelse boeren via de pont, de N9 en vervolgens de A9 naar Haarlem. De groep uit Friesland zal rijden via de A7 en de ring van Amsterdam. Onderweg zullen boeren uit Noord-Holland zich bij de stoet aansluiten.

Een woordvoerder van de ANWB voorspelt dat de actie veel overlast gaat opleveren voor het verkeer richting Haarlem. "Zowel de A7 als de A9 staat bekend als een erg drukke weg. Een stoet van trekkers in de spits kan daarom voor grote problemen zorgen."

De woordvoerder raadt automobilisten in Noord-Holland aan om de ochtendspits maandag te vermijden "als dat enigszins mogelijk is".

De boeren protesteren tegen het stikstofbeleid van de Nederlandse overheid en willen een petitie overhandigen aan commissaris van de Koning Arthur van Dijk.