Vrijdag tot en met maandag zijn er werkzaamheden rondom station Spaarnwoude. De rijksweg N200 wordt ter hoogte van het station gedeeltelijk afgesloten zodat aan de voetgangersoversteekplaats gewerkt kan worden.

De gemeente wil dat het voor reizigers makkelijker wordt om de voetgangersoversteekplaats over de rijksweg A200 en het spoor te nemen.

Zo krijgt het station drie liften en een hellingbaan erbij. Met name mensen die slecht ter been zijn of met een kinderwagen lopen, moeten hier baat bij hebben. Van 6 tot en met 9 september zal er in de avonden en nachten en zondag overdag gewerkt worden.

Daarnaast vinden er op 14 en 15 september werkzaamheden plaats. Onder andere de liftputten worden in dit weekend aangebracht. Om de perrons tijdens de werkzaamheden goed bereikbaar te houden, komen er tijdelijk loopbruggen. Er zullen geen treinen rijden op het traject Amsterdam-Haarlem-Leiden. De NS zet bussen in.

De voetgangersoversteekplaats krijgt ook een schilderbeurt. Deze werkzaamheden zijn aan het einde van het jaar afgerond. Naar verwachting zijn de volledige werkzaamheden van station Haarlem Spaarnwoude in het voorjaar van 2020 afgerond.