De gemeenten Haarlem en Zandvoort zijn blij dat er sinds donderdag duidelijkheid is over de datum van de Grand Prix van Nederland in Zandvoort. De race wordt volgend jaar op 3 mei verreden, zo bleek donderdag bij de bekendmaking van de Formule 1-kalender van 2020.

"We hadden twee scenario's liggen, 3 en 10 mei, en die laatste kan nu in de prullenbak", zegt een woordvoerder namens beide gemeenten.

Voor Haarlem en Zandvoort betekent dit dat er rekening gehouden moet worden met het begin van de schoolvakantie, Dodenherdenking en het drukbezochte Bevrijdingsfestival in Haarlem op 5 mei.

Volgens de woordvoerder zijn met de organisatie afspraken gemaakt met het oog op de Dodenherdenking op 4 mei. Dat is van belang omdat de erebegraafplaats in Overveen aan de Zeeweg ligt, een van de wegen die gebruikt wordt voor de aan- en afvoer van het hele circus op het circuit.

"Na de finish om half vijf zondagmiddag moet meteen worden begonnen met de afbouw, zodat er maandag weinig tot geen overlast is."

Parkeerplaatsen vrijgehouden voor Bevrijdingspop

Daarnaast moeten er ook parkeerplekken worden vrijgehouden voor de organisatie en bezoekers van Bevrijdingspop in de Haarlemmerhout op 5 mei. Dat betekent dat er minder parkeerplekken zullen zijn voor bezoekers van de Formule 1, aldus een woordvoerder.

De gemeenten gaan ervan uit dat veel bezoekers van de Grand Prix in Zandvoort een aantal dagen in en rond de badplaats zullen blijven hangen.