Restaurant en bar The Governor aan de Oude Groenmarkt in Haarlem blijft tijdelijk gesloten nadat de gemeente een bouwstop heeft opgelegd.

De horecazaak op de benedenverdieping van hotel Ambassador zou op 14 september haar deuren openen na bouwwerkzaamheden, maar deze datum gaat niet worden gehaald.

De eigenaar schrijft op Facebook dat de bouwstop werd opgelegd omdat het dak van het pand "30 centimeter te hoog werd gebouwd". Maar volgens de gemeente kwam de bouw op meerdere vlakken niet overeen met de bouwvergunning.

Zo werd er geen vergunning aangevraagd voor het maken van diverse doorbraken in de muur tussen Oude Groenmarkt 18 en 20, het ombouwen van een spoelruimte, berging en kantoor in een eetzaal, het verplaatsen van de achtergevel, het dichtbouwen van de patio, het wijzigen van de brandscheidingen, het verhogen van het dak op de begane grond en het aanbrengen van dakramen.

Inmiddels heeft het restaurant een nieuwe vergunning aangevraagd. De gemeente heeft tot 29 augustus om hierop te reageren.