De evenementen Dance Valley en Dutch Valley vinden aankomend weekend, op zaterdag 10 en zondag 11 augustus, plaats in recreatiegebied Spaarnwoude. Dit is alles wat je moet weten voordat je deze festivals bezoekt.

Zaterdag 10 augustus vindt de 25e editie van Dance Valley plaats. Het is hiermee het langstlopende festival in Nederland. Tijdens deze editie treden onder anderen David Guetta, Fedde Le Grand, Bizzey, Vato Gonzales , Jody Bernal en Kriss Kross Amsterdam op.

Dutch Valley, dat op zondag plaatsvindt, staat in teken van Nederlandse artiesten. Onder anderen Davina Michelle, Lil Kleine, Brownie Dutch, Ali B, Yess-R, Donny Roelvink, Nielson, Gerard Joling, Roy Donders, Sieneke en Jan Smit zullen een optreden geven.

Het dagschema van Dance Valley is te vinden op de website. Dance Valley begint zaterdag om 12.00 uur en Dutch Valley zondag om 13.00 uur. Beide festivals duren tot 23.00 uur.

Vanaf Sloterdijk met de pendelbus

Mensen die met het openbaar vervoer komen, worden geadviseerd om naar station Sloterdijk te reizen en vanaf daar de pendelbus te nemen. De eerste bussen voor Dance Valley vertrekken zaterdag om 11.00. De eerste rit naar Dutch Valley gaat zondag om 12.30 uur.

Gedurende de festivals blijven de bussen rijden. De laatste ritten van beide evenementen gaan om 0.30 uur, naar Sloterdijk.

Bezoekers die met de auto komen, volgen vanaf de A9 de speciale 'Dance Valley' en 'Dutch Valley' borden. Deze verwijzen vervolgens ook naar de parkeerplaats.

(Brom)fietsenstallingen verplicht

Tijdens het festivalweekend zijn er speciale (brom)fietsenstallingen ingericht, waar verplicht gebruik van moet worden gemaakt. Bromfietsen en fietsen die buiten deze stalling worden neergezet, worden verwijderd.

Mensen die in het gebied wonen, werken of bedrijven bezoeken kunnen komende weekend gevraagd worden om zich te legitimeren op locaties waar men Spaarnwoude met de auto binnenkomt.

Oosterbroek en Buitenhuizen beperkt toegankelijk

Gedurende de festivals zijn de gebieden Oosterbroek en Buitenhuizen in Spaarnwoude beperkt toegankelijk.

De fiets-en wandeltunnel die onder de snelweg A9-A22 loopt, ofwel het Tacitustunneltje, en de Oostlaan in Velserbroek met de Oosterbroekerweg in recreatiegebied Spaarnwoude verbindt, is tijdens de festivals gesloten.

Net als voorgaande jaren blijft de Amsterdamseweg open en zijn de woningen, bedrijven en woonboten in Spaarnwoude bereikbaar, laat de gemeente Velsen weten.