De gesloten discotheek Club Stalker wordt een laatste eer bewezen met een tentoonstelling. In PK37 wordt er vanaf aanstaande zaterdag tot en met 25 augustus stilgestaan bij de club en wat de uitgaansgelegenheid heeft betekend voor Haarlem.

Voor verschillende generaties is Club Stalker een plek geweest om het nachtleven te ontdekken aan de hand van themafeesten, vernieuwende dj’s en muziekstijlen. "De tentoonstelling gaat over 36 jaar clubcultuur en muziekgeschiedenis", beschrijft organisator Manique Hendricks. "Het wordt verteld door middel van posters, flyers, foto's en ook muziek."

Doordat er veel materiaal uit het verleden van de club bewaard is gebleven werd het mogelijk een expositie op touw te zetten. "Toen ik daar doorheen ging, was ik eigenlijk zo overrompeld", aldus Hendricks. "Door de hoeveelheid, maar ook de diversiteit. Ik dacht, dit moet iedereen zien."

Niet geheel toevallig voelde Hendricks zich geroepen deze taak op zich te nemen en uit te voeren, want Club Stalker speelt een grote rol in haar leven. "Ik ben er in 2010 begonnen met werken en zeven jaar geleden ben ik er naast gaan wonen", legt ze uit. "Het is gelijk ook het begin van mijn carrière als curator, want dit is de eerste grote tentoonstelling die ik zelf heb gemaakt."

De tentoonstelling, die de verschillende kanten en muziekstijlen die hoorden bij Stalker weergeeft, is tot en met 25 augustus te zien.