De politie heeft twee tips gekregen over de onbekende man die vrijdag een Haarlemse hardloper aanviel. De man probeerde de vrouw achter Staten Bolwerk tegen te houden en er ontstond een worsteling. De tips hebben nog niet geleid tot arrestatie van de man.

De vrouw liep 's ochtends om 6.00 uur hard langs het water achter Staten Bolwerk 8. Tijdens de aanval wist zij zich te verzetten en ze schreeuwde om hulp. De verdachte verdween daarna in de richting van de Verspronckweg.

De vrouw was volgens de politie erg geschrokken. Na het incident is ze opgevangen door twee mannen die haar hoorden gillen. Na de melding heeft de politie een burgernetmelding verspreid en is een onderzoek gestart. Op de plek waar dit plaatsvond is uitgebreid onderzoek gedaan.

De verdachte heeft een donkergetinte huidskleur, donkerbruin en krullend haar en is tussen de 1.70 en 1.80 meter lang. Hij droeg een trainingspak.

De politie zoekt nog steeds mensen die getuige zijn geweest en roept iedereen die iets gezien of gehoord heeft, op zich te melden.