Het jaarlijkse festival Bevrijdingspop wordt zondag weer gehouden in de Haarlemmerhout. Dit jaar wordt het festival op het Houtpodium afgesloten door hiphopartiest Ronnie Flex. Naast het festival zijn er nog meer activiteiten in de stad te beleven.

Net als de voorgaande jaren, zijn er in de Haarlemmerhout vier podia voor het festival: het Houtpodium, Jupilerpodium, Plein van de Vrijheid en het Rabobank-podium.

Bij het Houtpodium treden onder andere Yorick van Norden, Jett Rebel, Van Dik Hout, Miss Montreal en Ronnie Flex op. Bij het Jupilerpodium zijn Kalvijn, Laura Polence, Jordan Mackampa, Thijs Boontjes en De Likt te zien.

Bij het Plein van de Vrijheid kunnen bezoekers genieten van artiesten als Sara Kristin, Peperbek, Marijn Schiedon, Artino, Gyo Kretz en The Last Wave. Natte sokken sluit bij dit podium af.

Kinderfestival

Het Kinderfestival vindt plaats op het Rabobank-podium. Hier kunnen ouders met hun kinderen de vrijheid vieren. Kinderen kunnen zich laten schminken, klimmen op de klimmuur, knutselen en een dansles volgen.

Daarnaast staan er optredens van DJ Belle en DJ's van de Haarlemse DJ School op de planning.

Andere activiteiten

Naast het festival zelf, zijn er ook andere activiteiten te beleven op het terrein. Zo kunnen bezoekers deelnemen aan een interactief toneelstuk in een circustent of een 'levend' boek lenen.

Festivalgangers kunnen ook in gesprek met veteranen. Op deze manier brengt het Veteraneninstituut veteranen in contact met de samenleving.

Afterparty

Mensen die graag de vrijheid willen blijven vieren, kunnen de gratis Bevrijdingspop-afterparty in de Patronaat bezoeken. Het thema is 'Fiesta Macumba'.

De afterparty kenmerkt zich door Latijns-Amerikaanse muziek. Er wordt onder andere reggaeton, cumbia, dancehall, salsa, tropical bass en hiphop muziek gedraaid.

Het feest duurt van 22.00 tot 2.00 uur.

Weersverwachting

Vermoedelijk wordt het zondag zo'n elf graden. In de ochtend is regen voorspeld, maar in de middag en avond blijft het naar verwachting droog.