De Bloemencorso van de Bollenstreek rijdt zaterdag naar Haarlem. Het Bloemencorso vindt voor de 72ste keer plaats in de Bollenstreek. Het thema van de versierde praalwagenoptocht is dit jaar Changing World.

De route startte zaterdag om 9.15 uur bij de vuurtoren in Noordwijk. Via Voorhout, Sassenheim, Lisse, Hillegom, Bennebroek en Heemstede trekt de optocht naar Haarlem (Foto: ProShots)

In Haarlem rijden de wagens het centrum in via de Herenweg, Wagenweg, Houtplein, Gasthuisvest, Turfmarkt, Gedempte Oude Gracht, Verwulft en het Raaks, waar de tocht rond 22.00 uur eindigt. (Foto: ProShots)

Om 16.30 uur start er ook een fietsend Kindercorso vanaf de Prinsenhof. Kinderen kunnen van tevoren komen om hun fiets te versieren. (Foto: ProShots)

De route van deze tocht loopt vanaf de Prinsenhof naar de Grote Markt en via de Grote Houtstraat en Gedempte Oude Gracht weer terug naar het Prinsenhof. (Foto: ProShots)

Zaterdagavond is er de Zonta Walk Haarlem, een avondwandeling van drie kilometer door de historische straatjes van de stad. (Foto: ProShots)

Het hele weekend staat in het teken van bloemen. (Foto: ProShots)

Zondag zijn de wagens te bekijken op de Gedempte Oude Gracht. Daar is ook een markt, straattheater en live muziek. (Foto: ProShots)