De politie heeft maandagavond een 33-jarige Haarlemmer gearresteerd die maandagavond met een mes stond te zwaaien op de Boerhaavelaan. De man was volgens de politie verward.

Vanwege zijn verwarde gedrag is de man overgedragen aan medisch specialisten, en zit hij niet in de cel.

De politie werd maandagavond rond 22.00 uur getipt door getuigen over een man die met een mes zou zwaaien. Agenten kwamen ter plaatse en zagen de man met een mes voor de ingang van een volkstuinencomplex op straat liggen.

De man werd gesommeerd het mes weg te leggen.

"Daar reageerde hij niet op", vertelt een politiewoordvoerder aan NH Nieuws. "Toen hij wegrende, zag een van de agenten zich genoodzaakt z'n wapen te trekken en een waarschuwingsschot te lossen."

Agenten roepen versterking op

De betrokken agenten besloten ondertussen versterking van collega's op te roepen. Ondertussen was de man verderop weer op straat gaan liggen, waarna agenten - volgens getuigen - opnieuw een of meerdere waarschuwingsschoten zouden hebben gelost.

Het toegesnelde arrestatieteam sloeg de man kort na aankomst in de boeien. Hij is meegenomen naar het bureau, maar na verhoor "overgedragen aan het zorgkader", aldus de woordvoerder.