Ambtenaren van de gemeente Haarlem die zich niet meer veilig voelen op het stadhuis aan de Grote Markt kunnen worden overgeplaatst.

Dat meldt de gemeente Haarlem aan het Haarlems Dagblad.

Het stadhuis wordt sinds twee dagen beveiligd door zwaarbewapende agenten. Aanleiding hiervoor zijn ernstige bedreigingen aan het adres van burgemeester Jos Wienen. Zodra hij aanwezig is, verandert het pand in een onneembare vesting.

Volgens de krant leidt de politieaanwezigheid tot vragen bij stadhuismedewerkers. Maar wie zich niet veilig voelt, mag van de gemeente in een ander kantoor aan de slag. 

Burgemeester betreurt situatie 

Woensdag schreef Wienen nog in een verklaring dat hij het betreurt dat Haarlemmers last hebben van zijn beveiliging. "De maatregelen zijn ingezet om niet alleen mijn veiligheid te borgen, maar ook die van de ambtenaren en bezoekers", voegde hij hier aan toe.

Het is nog altijd onduidelijk uit welke hoek de bedreigingen tegen de burgemeester komen. Sinds enkele weken wordt ook zijn huis in Haarlem beveiligd. Woensdagochtend was hier nog een 'incident' toen politieagenten een verdachte tas aan de voordeur zagen hangen. Deze bleek echter afkomstig van een buurman zonder kwade bedoelingen.