Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip in de moordzaak op de Haarlemse Dirk Schaap. Schaap werd 25 jaar geleden dood gevonden in zijn woning.

De alleenstaande Haarlemmer werd op 4 oktober 1993 als vermist opgegeven. Toen de politie zijn woning binnenging, vonden ze zijn lichaam in de badkamer. Hij was met geweld om het leven gebracht.

Schaap was drugsverslaafd en kreeg thuis regelmatig bezoek van andere gebruikers. Toch leek het erop dat hij juist wilde afkicken. Een week voor zijn dood haalde hij voor het laatst methadon op, een pijnstiller die gebruikt wordt bij heroïneverslaving.

"Het zou voor nabestaanden fijn zijn als er eindelijk opheldering komt", vertelt politiewoordvoerder José van Dijk in Bureau NH. "Zij leven al heel lang met gevoelens van onzekerheid en onrechtvaardigheid."

De politie wil benadrukken dat het niet erg is als mensen al langere tijd informatie hebben, maar die nog niet eerder hebben gedeeld met de politie. "Dat is niet strafbaar."