Het stadhuis in Haarlem werd woensdag opnieuw beveiligd door zwaarbewapende agenten. Ze zijn, net als een dag eerder, ingezet vanwege een bedreiging aan het adres van burgemeester Jos Wienen. 

De zorgen over de veiligheid van burgemeester Jos Wienen van Haarlem zijn in de afgelopen 24 uur "niet minder geworden", verklaart een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) aan NH Nieuws.

Woensdagochtend zijn door de Koninklijke Marechaussee schermen afgeleverd bij het stadhuis op de Grote Markt. Sinds het einde van de ochtend zijn er opnieuw zwaarbewapende agenten. 

Hun aanwezigheid kan erop duiden dat burgemeester Wienen woensdag aanwezig is op het stadhuis. Zijn agenda wordt in overleg met het OM vastgesteld. Of de komende publieke optredens van de burgemeesters doorgaan, wordt per dag bekeken. 

De beveiliging voor het stadhuis is erg streng. Een postbezorger die een pakket kwam afleveren, moest het pakket voor de ingang van het stadhuis openmaken. Een politiemedewerker controleerde vervolgens de inhoud.

Woning burgemeester wordt al weken bewaakt

Er was voldoende reden om de beveiliging in te zetten, aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM). De woordvoerder kan niet ingaan op de inhoud van de bedreiging.

De bedreiging tegen de burgemeester bestaat al enkele weken. Zijn woning wordt al meerdere weken bewaakt. Ook moest hij een sponsorzwemtocht zwemmen met een beveiliger.

Verdachte tas bij woning Wienen

In de nacht van dinsdag op woensdag was er nog een verdachte situatie bij het woonhuis van Wienen. Een tas aan de voordeur trok de aandacht van de politie. Vrij snel werd duidelijk dat het om een "onschuldig" tasje ging. De tas zou door een van de buren aan de deur van de burgemeesterswoning zijn gehangen. 

De woning van de bedreigde Haarlemse burgemeester Jos Wienen aan de Bakenessergracht krijgt extra beveiliging. Dinsdag is gewerkt aan een nieuwe buitencamera die bezoekers registreert.