De politie heeft maandag in het centrum van Haarlem drie tieners aangehouden voor de mishandeling van een 27-jarige Haarlemmer. Dit gebeurde nadat de man weigerde een joint voor de minderjarigen te kopen.

Het gaat om twee jongens van vijftien en een jongen van zeventien jaar oud. De man was op straat benaderd door de jongens. Zij eisten dat hij een joint voor hen zou kopen, anders zouden ze hem in elkaar slaan.

De man nam het geld van de jongens aan en liep naar de coffeeshop, waar hij uitlegde wat er was gebeurd. De coffeeshopmedewerker pakte het geld aan en ging achter de jongens aan. De man is hierna op de fiets gestapt en er vandoor gegaan.

Tien minuten later kwam hij het drietal tegen op de Grote Houtstraat. Daar werd hij bij de keel gegrepen, geschopt en geslagen. Nadat een voorbijganger riep dat de politie was gebeld, gingen de jonges ervandoor.

Na een korte achtervolging door het centrum kon de politie uiteindelijk de drie tieners oppakken. De 27-jarige man heeft aangifte gedaan van mishandeling.